שמן זית – גם בריא וגם טעים

בעולם הרפואה ישנם מחקרים קבועים המנסים לבדוק כיצד יכול האדם לשמור על בריאותו. חוקרים מחלות, גורמים וסיבות וכמובן גנטיקה. לאחר מאות שנים של מחקר ברור לכולם כי התוזנה היא מרכיב חשוב, אם לא קריטי, במצבו הבריאותי של האדם. למרות שחשיבות המזון ברורה, עד היום ישנן מחלוקות בנוגע לחלק מהמאכלים. כולם מסכימים כי תזונה מערבית המערבת מאכלים עתירי סוכר, פחמימות ושומן הנקראים באופן כללי "ג'אנק פוד", הם לא בריאים ומגבירים את הסיכון לחלות במחלות כמו טרשת עורקים, סכרת, אירועים מוחיים ולבביים. בניגוד לאלו, ישנו מזון אחד שחוזר על עצמו בכל המלצות תזונתיות כבריא, מומלץ ושרצוי לשלב את הצריכה שלו בכל תפריט. בישראל השם שלו מוכר במיוחד, הוא נמכר בכל סופר ויש כאלו שמקפידים להשתמש רק בו בבישולים ובאכילה – מוזמנים להכיר לעומק את שמן הזית, המוצר שיש לכולנו במזווה ויכול לסייע למצבכם הבריאותי.

קנקן שמן

שמן זית – בריאות בכל כף

ירידה במשקל

אנשים רבים נזעקים כשהם שומעים כי שמן זית יכול להועיל לירידה במשקל, מאחר ובסופו של דבר הוא מורכב מחומצות שומן חד רוויות. מדובר על חומצות שומן הנחשבות לבריאות לגוף האדם ויש לצרוך מהן בצורה מתונה אך הן מסייעות לתהליכי העיכול, גורמות לניצול אנרגיה מוגבר בגוף ומאפשרות ירידה מהירה יותר במשקל. מחקר מפורסם שנערך בשוויץ ופורסם בעיתון הרפואי הנחשב "Lancet" בחן סוגי תזונה שונים והגיע למסקנה כי תזונה שעשירה בשומנים, כמו זה של שמן הזית, אך דלה בפחמימות היא המתכון הטוב ביותר לירידה במשקל ולאיזון תזונתי ובריא.

נוגדי חמצון

בגוף שלנו יש תהליכי פירוק תמידיים של מזונות, חומצות ואנזימים. בתהליכי הפירוק הללו לעיתים משתחררים רדיקלים חופשיים שיכולים לגרום להרס ואפילו למוטציות ולתהליכים סרטניים. מי שיכול להילחם ברדיקלים החופשיים הם נוגדי חמצון, אשר נמצאים בכמות גדולה בשמן זית ונחשבים ליתרונות משמעותיים ביותר בבחירתו.

השפעה על הכולסטרול

שמן זית נכנס תחת הקטגוריה של שומנים, מאחר והוא מורכב מחומצות שומן חד רוויות. על פניו, יש ציפייה שלאחר אכילתו תהיה עלייה ברמות הכולסטרול בדם. למרות זאת, מחקר שנערך באמצעות ה-NIH, המכון שאחראי על מחקרים לבריאות לאומית בארצות הברית, נמצא כי צריכת שמן זית דווקא מורידה את כמויות הכולסטרול הרע בגוף שנקרא "LDL" ולעומת זאת מעלה את הכמויות של הכולסטרול שנחשב לטוב – "HDL".

מניעת כיבי קיבה

אולקוס או בשמו המקצועי "כיב קיבה" נגרם פעמים רבות בעקבות שהותו של חיידק ייחודי הנקרא Helicobacter Pylori בתוך הקיבה. החיידק מתחפר בפנים ויוצר לו סביבה נוחה להתרבות בדמות כיב שיכול להיות כואב במיוחד. מחקרים רפואיים שנערכו בבריטניה מצאו כי צריכה של שמן זית באופן קבוע מורידה את התנאים הנוחים להתרבות החיידק וכתוצאה מכך יכולה להפחית את כמות הכיבים בקיבה.

תוכן עניינים
מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
אנשים משוחחים
בריאות
פסיכיאטריה – האם זאת רפואה?

האנושות מפנה משאבים רבים לפיתוח תרופות שיכולות להקל על מכאובים גופניים ואף לרפא מחלות. אך מה באשר לנפש האדם? אל תוך הנישה המורכבת הזאת, נכנס ענף הפסיכיאטריה ומנסה לתת מענה

מנגל
לבית ולגינה
מנגל גז – האם הוא יעזור לכם לאירוח מושלם

קבעתם לארח חברים או משפחה ל"על האש" אבל אין לכם פחמים? הנפנף תקוע בבאגאז' מיום העצמאות שעבר? ובחנות נוחות הסמוכה אזל מלאי המנגלים החד פעמיים? נשמע שזו הזדמנות טובה להשתדרג

אישה מרימה בובה
הריון ולידה
דרכים להתגבר על דיכאון לאחר לידה

את אחרי הלידה ואפשר לומר שהעולם התהפך. לידה של בייבי היא אירוע משמח, אך עלול להביא עימו תהפוכות רגשיות עצומות מתחת לפני השטח. משהו בזהות, העצמיות והחופשיות שלך, בין לילה