שמן זית – גם בריא וגם טעים

בעולם הרפואה ישנם מחקרים קבועים המנסים לבדוק כיצד יכול האדם לשמור על בריאותו. חוקרים מחלות, גורמים וסיבות וכמובן גנטיקה. לאחר מאות שנים של מחקר ברור לכולם כי התוזנה היא מרכיב חשוב, אם לא קריטי, במצבו הבריאותי של האדם. למרות שחשיבות המזון ברורה, עד היום ישנן מחלוקות בנוגע לחלק מהמאכלים. כולם מסכימים כי תזונה מערבית המערבת מאכלים עתירי סוכר, פחמימות ושומן הנקראים באופן כללי "ג'אנק פוד", הם לא בריאים ומגבירים את הסיכון לחלות במחלות כמו טרשת עורקים, סכרת, אירועים מוחיים ולבביים. בניגוד לאלו, ישנו מזון אחד שחוזר על עצמו בכל המלצות תזונתיות כבריא, מומלץ ושרצוי לשלב את הצריכה שלו בכל תפריט. בישראל השם שלו מוכר במיוחד, הוא נמכר בכל סופר ויש כאלו שמקפידים להשתמש רק בו בבישולים ובאכילה – מוזמנים להכיר לעומק את שמן הזית, המוצר שיש לכולנו במזווה ויכול לסייע למצבכם הבריאותי.

קנקן שמן

שמן זית – בריאות בכל כף

ירידה במשקל

אנשים רבים נזעקים כשהם שומעים כי שמן זית יכול להועיל לירידה במשקל, מאחר ובסופו של דבר הוא מורכב מחומצות שומן חד רוויות. מדובר על חומצות שומן הנחשבות לבריאות לגוף האדם ויש לצרוך מהן בצורה מתונה אך הן מסייעות לתהליכי העיכול, גורמות לניצול אנרגיה מוגבר בגוף ומאפשרות ירידה מהירה יותר במשקל. מחקר מפורסם שנערך בשוויץ ופורסם בעיתון הרפואי הנחשב "Lancet" בחן סוגי תזונה שונים והגיע למסקנה כי תזונה שעשירה בשומנים, כמו זה של שמן הזית, אך דלה בפחמימות היא המתכון הטוב ביותר לירידה במשקל ולאיזון תזונתי ובריא.

נוגדי חמצון

בגוף שלנו יש תהליכי פירוק תמידיים של מזונות, חומצות ואנזימים. בתהליכי הפירוק הללו לעיתים משתחררים רדיקלים חופשיים שיכולים לגרום להרס ואפילו למוטציות ולתהליכים סרטניים. מי שיכול להילחם ברדיקלים החופשיים הם נוגדי חמצון, אשר נמצאים בכמות גדולה בשמן זית ונחשבים ליתרונות משמעותיים ביותר בבחירתו.

השפעה על הכולסטרול

שמן זית נכנס תחת הקטגוריה של שומנים, מאחר והוא מורכב מחומצות שומן חד רוויות. על פניו, יש ציפייה שלאחר אכילתו תהיה עלייה ברמות הכולסטרול בדם. למרות זאת, מחקר שנערך באמצעות ה-NIH, המכון שאחראי על מחקרים לבריאות לאומית בארצות הברית, נמצא כי צריכת שמן זית דווקא מורידה את כמויות הכולסטרול הרע בגוף שנקרא "LDL" ולעומת זאת מעלה את הכמויות של הכולסטרול שנחשב לטוב – "HDL".

מניעת כיבי קיבה

אולקוס או בשמו המקצועי "כיב קיבה" נגרם פעמים רבות בעקבות שהותו של חיידק ייחודי הנקרא Helicobacter Pylori בתוך הקיבה. החיידק מתחפר בפנים ויוצר לו סביבה נוחה להתרבות בדמות כיב שיכול להיות כואב במיוחד. מחקרים רפואיים שנערכו בבריטניה מצאו כי צריכה של שמן זית באופן קבוע מורידה את התנאים הנוחים להתרבות החיידק וכתוצאה מכך יכולה להפחית את כמות הכיבים בקיבה.

מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
ציר בשר
תזונה
בישול בשר באופן בריא – מה הסוד

בשנים האחרונות ובעקבות התפתחות תחומי המחקר, התרגלנו להתעורר כל יום למחקר אחר. לפיי האחד שתיית קפה היא לא בריאה ולא מומלצת ותעלה את לחץ הדם שלכם, ולפי השני שתיית קפה

אכילת בשר
בריאות
האם אכילת בשר בריא לגוף האדם

לא מעט חוקרים התחבטו והתלבטו וטרם התקבלה החלטה שמוסכמת על כולם בשאלת "האם בשר בריא לגוף האדם", ולכן כל אחד בוחר באיזו דעה לצדד. אנו נסביר מדוע לדעתנו אכילת בשר

תפוח אדמה
תזונה
כיצד להזמין אוכל בריא במסעדה

יוצא לכם לא פעם לאכול במסעדות טובות אך בכל פעם מחדש זה בדיוק מה ששובר לכם את הדיאטה? אם כך, ברור מדוע אתם רוצים לעשות משהו בנידון וכדאי שתדעו: יש

סנדביץ
תזונה
אכילה רגשית או אכילה מודעת

מי לא אוהב אוכל? רובנו ככולנו מתעניינים באוכל, מצלמים אוכל וכבר מתכננים את המקום החדש בו אנו הולכים לזלול. אך יש מצב קיצוני ומדאיג יותר המתואר כאכילה רגשית בו האדם

אישה בחודש מתקדם
תזונה
עשי זאת בעצמך: תפריט לאישה בהיריון

גילית שאת בהריון ואת מתרגשת מאוד? ברור שתרצי לעשות כל מה שאת יכולה כדי שההיריון הזה יעבור בצורה חלקה ובעיקר, כדי שהעובר שלך יגדל להיות תינוק בריא וחיוני. לכן חשוב

ביצת העין
תזונה
דוכני מזון בריאים

מתכננים אירוע עסקי קטן ומיוחד בקרוב? רוצים אולי לעשות הרמת כוסית כי נולד לכם נכד? אם כך, כדאי שתדעו שבעידן המודרני האוכל שמגישים באירועים יכול להיות לא רק טעים, אלא